Bory Tucholskie Nasjonalpark – storfuglens gamle kongerike

Mange av dere som elsker Trippelbyen, og liker også kontakt med natur, bør bestemme seg for en tur til et fint området på 4 613,04 ha, dekket av skog og tallrike vatn. Dette området heter Bory Tucholskie Nasjonalpark og ligger sør for Trippelbyen. 76 kilometer av turistløyper venter på dere!

 

Parkens symbol

Bory Tucholskie Nasjonalpark har en logo som refererer seg til parkens historie. Storfugl var det på dette området mye av i gamle dager. Det triste fakta er at i dag er det umulig å møte den der. Den siste storfuglen ble sannsynligvis skutt i 1980-åra av en jeger. Siden da har ingen hørt eller sett storfuglen der. Målet med å bruke den som parkens symbol er å uttrykke håp at den kommer tilbake til parken i framtiden og om å varsle mennesker om at de bør aldri prøve å føre til utryddelse av en eller annen art. 

 

Flora

Naturen i parken kan overraske, beroe og gi glede. Parken består stort sett av furuskog, og det gir man en følelse av å være omfavnet av natur. Vann er det også mye av der. Tallrike elver og myrer gir parken en særegen karakter. 

 

Ønsker du deg fine bilder? Ikke noe problem. Ta fotoapparat og vær oppmerksom på det som skjer rundt. I løpet av turen kan man uten tvil finne mye interessant som kan foreviges. Det er lov å ta bilder for ikke-kommersiell bruk. 

 

Dyreliv 

Takket være at det finnes mye vann i området er det en paradis for mange arter fugl. Gråhegre, havørn, toppdykker, svartspett og andre bevingede venner kan kose seg der. Særlig spennende kan det være for alle av oss som er morgenfugler, og liker å ta seg en tur. Skog, full av tusener av forskjellige lyder, er alltid en stor opplevelse. Bare stå opp kl. 4.00 for å rekke det.  

 

Friluftsaktiviteter

Bortsett fra fotturer er det kanskje fint å tilbringe litt tid på vannet. Det er mange steder der det er mulig å låne kajakk. Det å padle på en innsjø eller ei elv er noe helt forskjellig fra padling på sjøen. Det egner seg for familier med barn og kan være en avslappende måte å tilbringe dag på. Elvene Brda og Wda er de største i området. 

 

Det er veldig populært med sykleturer i parken. Med å bruke sykkel kan man se mye mer i kort tid.  

 

Stor mengde innsjøer gir også store muligheter for disse som foretrekker å fiske. Man må imidlertid skaffe seg tillatelse for å gjøre det. Når det gjelder nasjonalparken er det parkens direktør som har en mulighet til å gi den slags tillatelse. Man må sende en søknad på forhånd. For å be om mer informasjon, bør man kontakte parkens styre. Sjekk her.

 

Sightseeing?

Selv om jeg skriver om nasjonalparken i dette innlegget, og det er uten tvil dette som tiltrekker mest oppmerksomhet blant turistene, er det verdt å nevne at det finnes også noen steder rundt parken som kan være interessante for arkitektur- og historieentusiaster. Man kan besøke f.eks. byen Chojnice, der man kan finne rester av gotisk arkitektur fra 1300-tallet. Den mest kjente kulturminnet i denne byen er “Brama Człuchowska”, som kan oversettes som Człuchów-porten. I byen kan man også besøke neogotisk rådhus og nesten 700 års gammel St. Johannes Døperens kirke. 

 

 

I selve Człuchów finnes det slottet som i fortiden tilhørte Den Tyske Orden. Det ble bygd i den andre delen av 1300-tallet. I gamle dager ble det betraktet som en festning som lar seg ikke erobre. I dag kan man se mur og tårn, og besøke kirken. Den ble bygd mye senere, mellom årene 1826-1828. 

View this post on Instagram

#człuchów #castle #zamek

A post shared by @ grubyrycho on

 


Praktiske informasjoner

Billetter 

For å besøke parken må man kjøpe en billett. Voksenbillett koster 3 zloty. Barnebillett koster 1,50 zloty. Ei liste over punkter der man kan kjøpe billetter finnes her. I tillegg er det også mulig å betale billettene på nettet. Man kan sende relevant beløp på følgende konto: Park Narodowy “Bory Tucholskie” BGK Gdańsk nr konta: 52 1130 1121 0006 5599 5320 0001. 

 

Hunder

Det kan være viktig for alle disse som reiser sammen med sine firbente venner – det er ikke lov å besøke parken med hund. Det spiller ingen rolle om hunden er satt i bånd. Det er forbudt. 

 

Alle andre, nødvendige informasjoner kan finnes på parkens offisielt nettsted: https://www.pnbt.com.pl/en/ 

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top