Neon Museum i Warszawa – et av de beste museene i Europa

Den britiske avisen The Guardian har laget en liste over de 12 beste museene i Europa. De utmerket blant annet Nasjonalmuseet på Island i Reykjavik, M9 i Mestre, Museo Automovilistico y de la Moda i Malaga og Cinema Museum Girona. Et av museene ligger i Polen. Dette er Neon Museum i Warszawa, som er veldig populært. Dette er ikke den første fornemheten for dette museet. Dette ble også utmerket av New York Times.

flickr

Neon Museum ble opprettet for å dokumentere og beskytte etterkrigs neon-reklamer. Der finner du rundt 100 gamle neonlys og reklameinstallasjoner. Mange av dem ble designet av fremragende artister.

 

Neonlys var veldig populære under den kalde krigen. Fargerike innskrifter og design skulle glede polakker i vanskelige etterkrigstider. Vi hadde vakre neonreklamer, men det var veldig få produkter i butikkene. Engelsk ord ble også ofte brukt for å vise polakker litt vestlig magi.

 

BBC har laget en kort dokumentar om neonlys i Polen, som du kan se HER.

 

På Gdańsk-broen i Warszawa kan du se Miło Cię widzieć (Hyggelig å se deg)

 

Det er interessant at museet er en privat institusjon. Dette betyr at de ikke er avhengig av offentlige penger, men blir støttet av sine gjester og støttespillere.

 

Åpningstider

Mandag-fredag: 12-17

Onsdag: stengt

Lørdag: 12-18

Søndag: 11-17

 

Adresse

Minska 25 Bygning 55

03-808 Warszawa

Polen

 

Kontakt

epost:  [email protected]
Mobil:  +48 665 711 635

 

Billetter:

15 PLN vanlig billett

12 PLN redusert billett og gruppebilletter (minimum 8 personer)

Barn under 6 år kommer gratis.

Du kan også se museet med en guide. Det koster PLN 150 (+ billetter), og du må ha en gruppe på minst 10 personer. Du må bestille en guidet tur.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 701

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top