Neon Museum i Warszawa – et av de beste museene i Europa

Den britiske avisen The Guardian har laget en liste over de 12 beste museene i Europa. De utmerket blant annet Nasjonalmuseet på Island i Reykjavik, M9 i Mestre, Museo Automovilistico y de la Moda i Malaga og Cinema Museum Girona. Et av museene ligger i Polen. Dette er Neon Museum i Warszawa, som er veldig populært. Dette er ikke den første fornemheten for dette museet. Dette ble også utmerket av New York Times.

flickr

Neon Museum ble opprettet for å dokumentere og beskytte etterkrigs neon-reklamer. Der finner du rundt 100 gamle neonlys og reklameinstallasjoner. Mange av dem ble designet av fremragende artister.

View this post on Instagram

Have a colourful weekend 🌈 Kolorowego weekendu 🌟 #neon #neonmuzeum #weekend #fun #travel #muzeum #sohofactory #lights #colour #dazzle

A post shared by The Neon Muzeum (@neonmuzeum) on

 

Neonlys var veldig populære under den kalde krigen. Fargerike innskrifter og design skulle glede polakker i vanskelige etterkrigstider. Vi hadde vakre neonreklamer, men det var veldig få produkter i butikkene. Engelsk ord ble også ofte brukt for å vise polakker litt vestlig magi.

 

BBC har laget en kort dokumentar om neonlys i Polen, som du kan se HER.

 

På Gdańsk-broen i Warszawa kan du se Miło Cię widzieć (Hyggelig å se deg)

 

Det er interessant at museet er en privat institusjon. Dette betyr at de ikke er avhengig av offentlige penger, men blir støttet av sine gjester og støttespillere.

 

Åpningstider

Mandag-fredag: 12-17

Onsdag: stengt

Lørdag: 12-18

Søndag: 11-17

 

Adresse

Minska 25 Bygning 55

03-808 Warszawa

Polen

 

Kontakt

epost:  [email protected]
Mobil:  +48 665 711 635

 

Billetter:

15 PLN vanlig billett

12 PLN redusert billett og gruppebilletter (minimum 8 personer)

Barn under 6 år kommer gratis.

Du kan også se museet med en guide. Det koster PLN 150 (+ billetter), og du må ha en gruppe på minst 10 personer. Du må bestille en guidet tur.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top