Piroger er en av de mest populære polske rettene. Ikke bare polakker liker det, men også utlendinger. Pierogi er en slags deig med fyll. Det er mange typer fyll. Du kan spise det med f. eks. kjøtt, kål og sopp men også med blåbær, jordbær. Jeg vil vise dere hvordan dere lager piroger med blåbær. Så velkommen til mitt kjøkken 🙂
Ingredienser
Deigen:
3 kopp hvetemel (min kopp har 2,5 dl)
2,5 dl varm vann
1 ss olje
litt salt
Fyllet:
300 g blåbær (frosne eller friske)
3 ss sukker (du kan gi mindre)
Oppskriften gir cirka 45 piroger. Det avhenge av hvor store piroger du lager.
Slik gjør du:
1. Putt melet i bollen.
2. Tilsett olje, vann og salt og bland ingrediensene med en skje.
3. Elt deigen godt.
4. Hvis du bruker frosne blåbær, bør du nå ta dem ut av fryseren. Del deigen opp i 2-3 like deler. Nå trenger du en kjevle og en kopp. Strø litt mel på bordet og kjevl til tynn, flat masse og trykk ut sirkler ved hjelp av en kopp.
5. Ha blåbærene i en bolle og tilsett sukker. Blande.
6. Legg fyllet i midten og brett deigen i en halvsirkel som er klemt på kanten. Du kan også bruke en gaffel.
7. Legg pirogene i kokende vann. Når pirogene flyter opp, vent ca 2 minutter.
8. Du kan tilsette litt sukker, smør og kanel. Du kan også tilsette yoghurt og friske bær.
Tips:
- Det er to alternativer for å lage deig til piroger: med og uten egg. Jeg lager alltid uten egg, men jeg vet at noen lager med egg.
- Det er bra at deig til piroger alltid er den samme. Du kan lage piroger med blåbær eller piroger med kjøtt og bruke den samme deigen.
- Her finner du en raskere måte til å lage dumplings.
Tusen takk for oppskrift 😃
Den skal jeg prøve😊