Nyttårs skikker og overtro i Polen

Slutten av året er definitivt en tid med sammendrag og planer. Mange planlegger mye og ønsker å tilbringe denne dagen veldig godt. Vi presenterer dere noen skikker og overtroer relatert til nyttårsaften i Polen.

fot. Pixabay
  • Du må nedbetale alle gjelder. Når du ikke gjør det, blir det enda mer gjeld neste år.
fot. Pixabay
  • Det sies at „Jaki Sylwester taki cały rok”. Dette betyr at det neste år vil se ut som nyttårsaften.  Derfor er det bedre å gi tilbake lånte ting og ikke rydde, fordi det kan bevirke at vi ikke kan ha flaks og penger neste år
fot. Pixabay
  • I noen områder ble det anbefalt å skrive dårlige minner fra det siste året på et papir som du skulle brenne med en gang. Det betyr symbolsk renselse.
fot. Pixabay
  • På nyttårsaften er det verdt å ta på seg nytt undertøy og klær. Dette skal forsikre et vakkert utseende og kjærlighet det neste året.
fot. Pixabay
  • Ugifte kvinner skal høre på samtaler etter midnatt. Det første mannlige navnet de vil høre, vil sannsynligvis være navnet på den fremtidige ektemann hennes.
fot. Pixabay
  • Se på champagneboblene. Hvis de beveger seg fort og kaotisk bety at mange interessante hendelser vil være i fremtiden. Når boblene bevege seg sakte – året vil være rolig.
fot. Pixabay
  • Det var høye fotturer med sang rundt landsbyen i Kashubia. Jo høyere og gladere natten var, jo lykkeligere neste år ville være.
fot. Pixabay
  • Det er verdt å legge til at det å arrangere nyttårsaften ble populært i mellomkrigstiden.
fot. Pixabay

Vi ønsker dere et riktig godt nytt år. Vi ønsker dere mye lykke og kjærlighet. Vi håper at neste år blir full av glede og suksess. Og mange reiser 🙂 Godt Nyttår

fot. Pixabay
Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top