Polens uavhengighetsdag- 11. november i Polen

I Polen feirer vi i dag en viktig høytid for hver polakk. 11. november er uavhengighetsdagen (Święto Niepodległości). I år ser det litt annerledes ut enn vanlig.

Bildet: pixabay

 

Dette er 102-årsjubileet for at Polen gjenvinner uavhengighet. Feiringen har vært begrenset i år på grunn av koronaviruspandemien. Polen fikk tilbake uavhengighet i 1918, etter 123 års fangenskap (1795-1918). Ferien ble etablert i 1937. I det kommunistiske Polen var ferien forbudt. Først siden 1989 fungerer ferien som den nasjonale uavhengighetsdagen.

Bildet: pixabay

 

Det er en fridag. Polakker kan feire på mange måter. Vanligvis ble det holdt forskjellige marsjer og prosesjoner i mange byer, og deretter ble patriotiske sanger sunget. Statlige myndigheter deltok i seremoniene på Józef Piłsudski-plassen i Warszawa, foran graven til den ukjente soldaten. Det var også uavhengighetsløpet i Warszawa siden 1989. Uavhengighetskonserten har blitt holdt på Warszawa opprørsmuseum siden 2009.

Bildet: pixabay

 

I år vil uavhengighetsmarsjen i Warszawa finne sted på en annen måte. Mange mennesker kom alltid til Warszawa fra hele Polen. I år blir det ingen tradisjonell marsj av Warszawas gater, bare kjøre biler, motorsykler og sykler. Selvfølgelig henger fortsatt mange mennesker flagg. I mange byer kan du se flagg på gatene.

Bildet: pixabay

 

Gratulerer med dagen Polen!

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: epost@besokpolen.no
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top