Krakow: En guide til Podgórze-distriktet, inkludert Schindler’s Factory Museum, Krakus Mound og andre attraksjoner.

Når du reiser til den vakre byen Kraków i Polen, må du ikke gå glipp av muligheten til å besøke Podgórze-distriktet. Podgórze er rik på historie, kultur og fascinerende severdigheter, inkludert Schindler’s Factory Museum og Krakus Mound.

By Zorro2212 – Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10716454

Schindler’s Factory Museum

Schindler’s Factory Museum er plassert i det tidligere emaljeverkstedet til Oskar Schindler, en tysk forretningsmann kjent for å ha reddet livet til over 1000 jøder under andre verdenskrig. Dette er også stedet som ble verdenskjent gjennom filmen Schindler’s List av Steven Spielberg.

Museet gir et dypt innblikk i Krakóws historie under nazistenes okkupasjon. Det er ikke bare dedikert til Schindler, men forteller også historiene til de som levde og led gjennom denne mørke perioden. Med sin sterke atmosfære og engasjerende utstillinger er det et must å besøke for de som er interessert i historie.

Krakus Mound (Kopiec Krakusa)

Etter å ha besøkt museet, ta en tur til Krakus Mound, kjent som “Kopiec Krakusa” på polsk. Dette er en av de eldste og mest mystiske strukturene i Kraków. Haugen er antatt å ha vært bygget som et gravmonument eller et seremonielt sted i tidlig middelalder.

Krakus Mound tilbyr en fantastisk panoramautsikt over byen og Vistula-elven. På en klar dag kan du til og med se de polske Tatrafjellene i det fjerne. Dette er et flott sted for fotografering og bare for å slappe av og nyte naturen.

Andre attraksjoner i Podgórze

Podgórze-distriktet har mye mer å tilby. Du kan besøke den tidligere jødiske ghettoen og se restene av ghettoens vegger. En annen interessant destinasjon er det imponerende Cricoteka-museet, dedikert til avantgarde-teater.

Mat og drikke

Ikke glem å prøve det lokale kjøkkenet mens du er i Podgórze. Det er mange koselige kafeer og restauranter som tilbyr tradisjonell polsk mat som pierogi (dumplings), bigos (kålgryte) og kielbasa (pølser), samt et godt utvalg av polske øl og vodka.

Podgórze-distriktet i Kraków er et sted med rik historie og kultur. Fra Schindler’s Factory Museum til Krakus Mound, det er mange fascinerende attraksjoner som venter på deg. Legg til det lokale kjøkkenet, og du har alle ingrediensene for en uforglemmelig reise til hjertet av Polen.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

One thought on “Krakow: En guide til Podgórze-distriktet, inkludert Schindler’s Factory Museum, Krakus Mound og andre attraksjoner.

  1. Fint å lese Polen-reportasjene dine. Jeg har vært i Warszawa, Gdansk, Sopot og mest i Gdynia. Veldig fint der. Besøkt venner. Har ennå ikke kommet meg til Krakow, men har lyst, for har skjønt at det er en veldig fin by.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top