Svovelbad – vidunderlig behandling i Polen

Vi har skrevet ganske mye i det siste om ulike typer hydroterapi som er tilgjengelige i Polen. I dagens innlegg vil vi presentere noe som er av og til det siste håpet for disse som lider av bl.a. ulike skjelettplager, hudinfeksjoner, diabetes, revmatiske og nevrologiske problemer. Behandlingen heter svovelbad og er mest utbredt i den østlige delen av landet vårt.

Bildet er hentet fra fotolia.

Svovel og dets egenskaper

Svovel er et kjemisk grunnstoff, som finnes i alle kroppens celler. Kroppen til en voksen person inneholder ca. 100 g svovel. Dette grunnstoffet er en av de viktigste som lar menneskets kropp leve og er på toppen av lista over de mest nødvendige mineralene for et menneske. Det er lett å finne svovel i mange matvarer som f.eks. kjøtt, egg, melk, kål, bønner og andre grønnsaker. Det er imidlertid godt å skaffe seg en ekstra porsjon svovel i form for bad, særlig hvis man har noen lidelser. Takket være dette kan man bli kvitt sine problemer mye fortere og nyte livet.

Svovelbad blir brukt bl.a. til:

  • å behandle revmatiske problemer,
  • å fremskynde helbredelse etter ulykker,
  • å motvirke fordøyelsesproblemer,
  • å regulere stoffskifte,
  • å øke effektiviteten til respirasjonssystemet,
  • å behandle nevrologiske lidelser.

 

 

Busko-Zdrój og Solec-Zdrój

Busko-Zdrój og Solec-Zdrój er to mest kjente kursteder der det benyttes svovel i behandling. De ligger øst i Polen. De nærmeste flyplassene er Katowice ( ca. 150 km) og Lublin (ca. 210 km). Både Busko- og Solec-Zdrój er småbyer som tiltrekker på grunn av rolig atmosfære, fin arkitektur og høy effektivitet av behandling. Naturlige svovelkilder er av best kvalitet der. De byene er også fine utgangspunkter for ulike reiser.

https://www.instagram.com/p/Biha33bgdiN/

View this post on Instagram

#swans #soleczdrój #autumn

A post shared by Barbara Kapłon (@barbaraaa.a.aa) on

Mest populære sanatorier i området er Uzdrowisko Busko Zdrój

, Sanatoriet Włókniarz  og Spa-hotellet Malinowy Raj 

I tillegg til svovelbad tilbys det mange interessante typer behandling der som har som mål å rense både kropp og sjel. Spa-avdelinger er store og har alltid noe nytt og spennende for sine kunder. Ølbad i Sanatoriet Włókniarz var noe slikt noen år siden. Anbefaller!

View this post on Instagram

W taką pogodę polecamy sauny.

A post shared by Hotel Malinowy Raj Solec Zdrój (@hotelmalinowyraj) on

 

Sanatoriet i Kraków Swoszowice 

Den nærmeste flyplassen: Kraków

 

Alle disse som elsker den sjarmerende Kraków vil være fornøyd med å lese at der finnes det også svovelbehandling. I bydelen Swoszowice finner man et fantastisk helsesenter med f.eks. hydro- og kryoterapi samt massasje. Rett etter en rundtur i byen, kan man skaffe seg en ren luksus og avslapping.  

View this post on Instagram

"Z Marcinem Jurczenko spotykamy się po ostatniej sesji rehabilitacji metodą PNF. Mimo to nie widać po nim zmęczenia. Zanim zaczniemy rozmowę stół przy którym siedzimy zapełnia imponująca kolekcja medali z biegów, w których brał udział. Z cierpliwością odpowiada na każde nasze pytanie, a kiedy opowiada o sporcie widać zaangażowanie i radość, którą mu to sprawia. Już po krótkiej chwili nie mamy wątpliwości, że rozmawiamy z ambasadorem aktywnego stylu życia i prawdziwym pasjonatem" 🎙 Koniecznie przeczytajcie cały wywiad z naszym pacjentem, krakowskim biegaczem i miłośnikiem biegów zagranicznych Marcinem Jurczenko! http://www.uzdrowisko.krakow.pl/marcin-jurczenko #uzdrowisko #uzdrowiskokrakowswoszowice #swoszowice #krakow #bieg #biegambolubie #wywiad #rehabilitacja #pnf #maratonczyk #biegacz #pasja #hobby #trening #rozmowa #dialog #medale #zdrowie #interview #health #runner #instarunner #itmbw

A post shared by Uzdrowisko Kraków Swoszowice (@uzdrowiskokrakowswoszowice) on

 

Sanatoriet Zdrowotel i Łeba 

Den nærmeste flyplassen: Gdańsk

 

Łeba er et kjent i Polen på grunn av unike sanddyner i Słowiński Nasjonalpark og en festlig atmosfære, særlig om sommeren. Det er uten tvil et sted for disse som ønsker seg en aktiv og sunn ferie. Svovelbad kan man finne der også.

View this post on Instagram

#latawce #lato #wekeend

A post shared by Zdrowotel Łeba (@zdrowotel) on

 

Kurstedet Wieniec-Zdrój 

Den nærmeste flyplassen: Bydgoszcz / Warszawa / Łódź

 

Sentralt i Polen ligger det bygda Wieniec-Zdrój som har et veldig godt klima for alle disse som trenger hjelp og avslapping. Derværende moderne sanatoriet gir tusener av mennesker årlig en sjanse til å finne tid for seg selv i den hektiske hverdagen. Der organiseres det ofte store arrangementer som f.eks. jule-, nyttårs- eller påskefeiring. Man kan både møte nye mennesker ved bordet og gjøre noe godt for kroppen sin.

 

Effekten kan holde seg lengre

For å oppnå gode effekter med bruk av svovelbad, trenger man i det minste 10 dagers behandling. Da kan man være sikker på at det påvirker kroppen sterkt. Men det er også mulig å forlenge terapiens effekt. Sulphur  fra Busko-Zdrój er den eneste kosmetikkmerken i Polen som har svovelkosmetikker i tilbudet sitt. Man kan kjøpe bl.a. peeling, krem, såpe, tannkrem, som kan hjelpe man med å holde svovels nivå i kroppen på et relevant nivå. Særlig godt for mennesker med hudproblemer.

 

Uten tvil kan jeg anbefale svovelterapi, som jeg hadde en sjanse til å prøve selv noen år siden. Besøk Polen for å skaffe deg bedre helse!

Natalia Mazur

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top