hits

5 grunner til å besøke Łeba

Sommer starter snart! Hvis dere vil planlegge turen til Polen og har lyst til å slappe av ved sjøen, Łeba er et godt valg! 

Łeba er en liten by i nordlige Polen som ligger ved sjøen. Det er helt umulig å kjede seg der! Jeg har lagd en liste over grunner til å besøke byen iløpet av sommer:

1. Et perfekt sted for barn

Hvis du reiser til Łeba sammen med barna dine, trenger du ikke å bry seg om fritiden deres. Hvis de vil ikke bade lengre, kan du ta dem til en av mange interessante plasser i byen. Barn skal sikkert elske Dinosaur Park, Labyrint Park og Sommerfuglmuseum!

5sj7TcioEf
2. Interessante severdigheter og vakre utsikter

I Łeba kan man gjøre mye mer enn bare ligge på stranda og sole seg. Hvis man foretrekker å ha aktiv sommerferie, kan man også sykle eller gå på tur for å oppleve nydelige utsikter i Łeba. Byen ligger ved to elver - Łeba og Chełst, og to innsjøer som heter Łebsko og Sarbsko.
Hvis man vil, kan man også se noen interessante severdigheter som for eksempel St. Nikolas Kirken.

3. God mat og intensivt nattliv
Det er mange gode restauranter og kafeer i Łeba, og i min mening er byen veldig sjarmerende. Mange mennesker anbefaler å besøke Zakątek Klary, Cafe no. 5 og Chata Rybacka. Hvis man har lyst til å feste eller danse, er det også mulig i en rekke klubber og plasser med musikk og alkohol :) 

4. Słowiński nasjonalpark​
Alle som besøker Łeba har mulighet til å se noe helt fantastisk - Słowiński nasjonalpark.

Słowiński nasjonalpark er veldig spesielt på grunn av sanddynene som flytter på seg og dekker trestubber som en gang vokste der. Det er en spennende utsikt! Man kan også se mange myrer, skoger og innsjør i Słowiński nasjonalpark.
Parken er på UNESCOs liste over verdens biosfærereservater. 

5. Beliggenhet som gir mange muligheter

Łeba ligger bare 100 kilometer fra Gdansk. Det betyr at det er lett å reise dit fra flyplassen, eller besøke Sopot hvis man har lyst til det! Det er også mulig å dra til Hel fra Łeba i kort tid - det tar nesten 2 timer.

BTwmYZljVlr
Jeg håper at mange av dere skal besøke Łeba og ha en spennende sommerferie! :) 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. Booking.com

Skriv en ny kommentar

Besøk Polen

25.05.2017 kl.20:12

Kathrine: Hei Kathrine! Hvis dere vil reise til Sopot, bare ta SKM-toget fra sentralstasjonen i Gdansk. Toget må reise i Gdynia-retning. Det tar circa 15 minutter å reise til Sopot. Dere kan kjøpe billetter på stasjonen.

Kathrine

24.05.2017 kl.22:43

Hei,

Vi er to voksne og to barn som er i Gdansk nå. Vi har lyst til å ta turen til sopot. Vi bor rett ved gamlebyen! Hvordan kommer vi oss herfra og til sopot med kollektivtransport? Hvilket tog/trikk skal vi ta?

Besøk Polen

25.06.2017 kl.14:58

Marit: Hei Marit, dere kan for eksempel ta tog til L?bork og senere buss til ?eba. Det tar omtrent 2-3 timer. Man kan også velge mellom bilutleie og drosje, men det skal koste mye mer.

Marit

21.06.2017 kl.15:32

Hei! Hvordan kommer vi oss til Leba fra Sopot?
Om oss
Besøk Polen Gdansk

Hei og velkommen!
Vi er Julia og Daria, og vi bor i Gdańsk. Vi elsker å oppdage nye steder, så på bloggen skal vi anbefale plasser som er verdt å besøke i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen!

Annonse
Facebook
Annonse
Planlegg din tur til Polen
Personvernpolitikken