10 spennende fornøyelsesparker og aquaparker i Polen

Nå er det ikke alt for lenge til april, og det er da sesongen i mange av fornøyelsesparkene starter. Derfor vil vi idag fortelle dere om de forskjellige parkene, slik at dere kan allerede begynne å planlegge deres tur til Polen. Under finner dere 5 fornøyelsesparker, men også  5 aquaparker i forskjellige deler av Polen som kan være verdt en tur hvis dere er i nærheten av dem.

Bildet er hentet fra fotolia. 

Fornøyelsesparker:

Energylandia

Energylandia befinner seg i byen Zator som er kun 50 km fra Kraków. Denne parken er den største og anntagelighvis den mest populære parken i Polen.  Stedet har ca.70 attraksjoner og blant dem er det 10 rollercoasters. Energylandia passer for både store og små, dem som liker rolige, men også dem som liker ektremale attraksjoner. Derfor finnes det forskjellige soner: ekstremal sone, sone for barn, sone for de minste, sone for hele familien og vannpark.

En gang i blant arrangeres det også festivaler– på disse dagene er hele parken åpen på natten, og fylles av live musikk, dans og andre attraksjoner.

Biletter og mer informasjon finner dere HER.

ZatorLand

I den samme byen som Energylandia befinner seg i finnes det også en park som heter ZatorLand. I denne parken finnes det fire parker med forskjellige temaer. I den ene finner vi interaktive figurer av dinosaurer, i den andre figurer av insekter, i neste figurer fra gresk mitologii og den siste er en Lunapark med karuseller.

Nettside og biletter finner dere HER.

View this post on Instagram

#insect #bugs #zatorland #zator

A post shared by Wilco H. (@braboloco) on

View this post on Instagram

#insect #bugs #zatorland #zator

A post shared by Wilco H. (@braboloco) on

Legendia

Parken Legendia ligger i Chorzów – det er rett ved Katowice (90 km fra Kraków). I parken finner man ca. 40 attraksjoner der alle vil finne noe for seg selv. Parken ble åpnet i 1959, men i 2017 ble den fullstendig renovert og fikk også en helt ny attraksjon ‘’Lech’’ som er den høyeste, raskeste, og lengste coasteren i Polen. Som navnet på parken ‘’Legendia’’ tilsier, er parkens tema forskjellige legender.

Nettsiden finner dere HER.

Biletter kan dere kjøpe HER.

https://www.instagram.com/p/BtG0iTpFZoU/

JuraPark

JuraParken i Solec Kujawski ligger ca.2 timers kjøretur fra Gdańsk, eller Poznań. Denne parken lar dere bli bedre kjent med dinosaurer og gir mulighet til å oppdage forskjellige dinosaurarter- en ren fornøyelse for barn, men også for voksne historieelskere.  I parken finnes det også noen mindre karuseller, 5D kino og en liten museum. I Juraparken finner dere også mindre park med insekter. I Polen har vi flere parker av denne typen, men denne er en av de største i Europa av denne typen parker.

Nettside og biletter finner dere HER.

https://www.instagram.com/p/BkI2su_AsIe/

View this post on Instagram

Kolejny dobry dzień za nami. Tym razem w ukochanym Juraparku. Ponieważ karuzele dla dzieci, samochodziki i rolleroaster przestały już być ekscytujące dla mojej trzylatki, kilka razy bujałyśmy się dzisiaj na pirackim statku (z sukcesem oszukując, że Róża ma 6 lat). Ja prawie rzygałam, ona krzyczała "wyżej! wyżej!". Po kim to? Jutro sobota, a więc początek trzydniowego okresu pracującego w naszej rodzinie. W przyszłym tygodniu kolejne przygody! A wkrótce i ja ruszę do pracy! Dostałam dziś odpowiedź na swoje zgłoszenie. I cieszę się jak szalona, bo będę robić coś, co naprawdę lubię. 😊 #trzylatka #threeyearsold #instadinosaur #dinosaur #dinozaur #jurapark #juraparksolec #instamatki #instamama #littleandbrave #coreczka

A post shared by Zuzanna Szulist (@panna.swawolna) on

Western Twinpigs

Hvis dere er glade i det Amerikanske Western klimaet så er denne parken aboslutt noe for dere. Western Twinpigs befinner seg i Żory (ca.1.5 timers kjøretur fra Kraków). I denne lille Western byen er det mange forskjellige attraksjoner som: karuseller, forestillinger, bueskyting, 5D kino, linepark, ponnyer, mini zoo, skytesenter og mye mer.

Parkens nettside finner dere HER.

View this post on Instagram

Twinpigs 😊😁😘

A post shared by Sylwia (@cordell_1984_darell) on

View this post on Instagram

#miasteczkotwinpeaks #Żory #cowboy #weekend #relax

A post shared by Marcin Gozdek (@marcingozdek) on

https://www.instagram.com/p/BTkLVGSFzHZ/

Aquaparker:

Aquapark Reda

Dette er en av de nyeste aquaparkene i Polen som fort fikk sine tilhengere. Aquaparken befinner seg kun 30 minutters kjøretur fra Gdańsk. Stedet har blitt veldig kjent for sin unike sklie der man lander i en basseng hvor man kan se ekte haier. Det er selvfølgelig flere sklier og det er også en unik mulighet til å overnatte i telt i aquaparken.

Aquaparkens nettside finner dere HER.

Aquapark Kraków

Aquaparken i Kraków er en av de største aquaparkene i Polen. Den er ganske kjent, og veldig likt av dem som har besøkt den. Den har flere sklier, og spennende plasser for små eventyrlystne personligheter.

Parkens nettside finner dere HER.

View this post on Instagram

#kids #aquapark #fun

A post shared by Natalia G (@gor.natka) on

 Aquadrom Ruda śląska

Denne aquaparken ligger ca. 15 minutters kjøretur fra Katowice. Det er i grunnen ikke noe spesielt med den, men er en fin og bra vurdert aquapark, så den er det verdt å besøke når man er i nærheten.

Nettsiden til stedet finner dere HER.

https://www.instagram.com/p/Bs8lpidBiHC/

View this post on Instagram

#piraci #😂✌

A post shared by @ karoli.nka on

 Aquapark Fala (Łódź)

Denne parken tilhører på listen av de største aquaparkene i Polen. Hele komplekset med bassenger og sklier både inne og ute skaper en eventyrrik helhet.

HER finner dere aquaparkens nettside.

Aquapark Wrocław

Aquaparken i Wrocław kan skryte av flotte bassenger både innendørs og utendørs. Det er en av mest besøkte aquaparker i Europa.

Aquaparkens nettside finner dere HER.

 Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top