Ørnrede-ruten – aktiv ferie i nærheten av Krakow

I dag skal jeg presentere en av de mest kjente turistattraksjoner i Polen – Szlak Orlich Gniazd (Ørnrede-ruten på norsk) som ligger mellom Krakow og Czestochowa. Dette er 163 kilometer lang stig i variert området som er perfekt både for vandre- og sykkelturer.  Langs  ruten befinner seg mange vakre borger og slott (noen av dem fra middelalderen).

 

BZviHj-AzTW

Ørnrede-ruten ligger i området som kalles Jura Krakowsko-Czestochowska (Krakow-Czestochowa Jurahøylandet), og utmerker seg med sitt imponerende og vakre landskap med flere kalksteinberg, klipper og daler. Det egner seg perfekt til forskjellige utendørsaktiviteter som sykling, ridning eller klatring. Jura er et riktig Mekka for klatrere på grunn av tallrike interessante kalksteinformasjoner som er perfekt både for begynnere og for erfarne klatrere. Altså hvis du trenger litt adrenalin, så er det et riktig sted for deg!

 

BajXQYfATQZ

Det som er særlig interessant er flere slott, borger og ruiner som befinner seg i området, de eldste kommer fra 1200-tallet!

Det mest kjente er Ogrodzieniec Slott som står på den høyeste bakken i området (515 moh). Hver fredag arrangeres det nattomvisning med spøkelser som er kjempemoro ikke bare for barn men også for eldre besøkere ;). Det er også verdt å se torturkammeren med mye utstyr som ble brukt til å plage fangene og fiender for mange år siden. Du må også besøke slottet Pieskowa Skala som kalles renessansens perle, og se steinen Herkules klubbe som er den mest kjente steinen i Polen.

 

BaUiGX3jUYw

Visste du at det er en ørken i Polen? Ja, det er ikke noe misforståelse – vi har en ørken! Pustynia Bledowska som kalles ofte Polsk Sahara. Den ligger i Jurahøylandet og for noen år siden kunne man se der sandstorm og fata morgana. I dag er ørken ikke lenge så stor, stor del av den ble dekket med skog, men det er fremdeles utypisk og spennende turistattraksjon som tiltrekker flere tusen turister.

BXbjuq6A5mq

Ørnrede ruten er perfekt for en aktiv ferie, og det garanterer mange opplevelser. Hotell- og restauranttilbud er også kjempebra her. Så det er bare å komme til Krakow og oppdage denne regionen!

 

Mer om denne regionen kan dere lese på denne nettsiden – www.slaskie.travel 🙂

 Asia

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

One thought on “Ørnrede-ruten – aktiv ferie i nærheten av Krakow

  1. Kjempesøt blogg. Jeg har utrolig lys til å reise mye i framtiden, og det er lett å overse de landene som ikke får like mye media oppmerksomhet som de med alle storbyene. Takk for informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top