Musikkfestivaler i Polen i Sommer 2015

Vi observerte at mange av dere hadde forelsket seg i polske musikkfestivaler. Stadig flere nordmenn kommer til Open’er i Gdynia, men Open’er, selv om at den er halt fantastisk, er ikke den eneste, store festivalen i Polen. Hva kan dere forvente den sommeren?

Young people dancing at night club - Hands up and multicolored confetti at nightclub after party - Nightlife concept with afterparty crowd celebrating dj concert festival event - Retro contrast filter

Bildet: Fotolia

JUNI

Impact Festival i Łódź, dato: 9.06

Łódź som ikke ligger langt unna Warszawa har forberedt noe for alle som liker tyngre lyder. Impact festival varer i en dag, den 9. juni og tar plass på Atlas Arena. Billetter koster fra 179 til 359 PLN og gatene blir åpne klokka 14.00. Hvem skal spille? Masse gode artister, bl.a. Slipknot, Godsmack, Hollywood Undead eller ONE. Mer om festivalen kan dere lese på Facebook siden.

Orange Warsaw Festival, dato: 12-14.06 

OWF er en ganske stor og vel kjent polsk musikkfestival. Den varer i tre dager og dere kan kjøpe billetter for enkelte dager. I det året skal det spille mer enn 30 artister, f. eks. Papa Roach, The Chemical Brothers, Big Sean, Mark Ronson, Metronomy, Incubus og Muse. Her skal sikkert mange av dere finne noe interessante konserter. Billett for 3 dager koster 235 PLN, en dags billett koster bare 110 PLN, billettene er tilgjengelige HER. Konserter skal foregå på Tor Wyscigow Konnych Sluzewiec.

Metal Hammer Festival i Katowice, dato: 27.06

Enda en hendelse til for alle som elsker rock og progressiv metal. I Katowicki Spodek skal dere ha en sjanse å delta i Metal Hammer Festival, som skal foregå for den syvende gangen. I år skal dere ha anledning til å høre på Dream Theater, Riverside, Evergrey og mange andre. Billettpriser starter fra 155 PLN. Mer om festivalen kan dere lese på deres nettsider.

JULI

Open’er Festival, dato: 1-4.07

Open?er er sikkert den mest berømte festivalen i Polen. Hvor mange av dere hadde vært på Open?er før? Gdynia ligger nær oss og vi besøker gjerne festivalen. Her er billettene litt dyrere enn de vi nevnte overfor, prisene for en dag starter fra 207 PLN, hele festivalen uten plass for telt koster 550 PLN. Hvem spiller i år? Masse flotte artister! Die Antwoord, Drake, The Prodigy, Mumford and Sons, Kasabian, Hozier? alle konsertene skal foregå i kvelden og om natta og derfor om dagen kan dere reise til Gdynia og nyte det (forhåpentligvis) strålende været på stranden. Les mer om Open’er festival.

BUkccVuhdLC

Reaggeland i Plock, dato: 10-11.07

Reaggeland organiseres i Płock som ikke kanskje er den med populære byen i Polen, men ligger ganske nær til Bydgoszcz og alle som skal på ferie der og liker reagge kan besøke Plock ved anledning til turen. På scenen skal dere se Al Campbell, Mr. Williamz, Popcaan og Jah Cure. Billetter koster fra 30 til 50 PLN. Mer om festivalen i Plock.

Przystanek Woodstock i Kostrzyn nad Odra, dato: 30.07 ? 1.08

Przystanek Woodstock (polsk for Woodstock holdeplass) er en hendelse med unik atmosfære –  der er det lett å møte nye mennesker, bade i gjørme og skaffe seg uforglemmelige minner. Nå for tiden har de annonsert Black Label Society, Within Temptation, Shaggy, Flogging Molly og masse polske artister. Det finnes ikke noe billetter, adgangen er fri!

Jarocin Festiwal 2015, dato: 17-19.07

Jarocin ligger i nærheten av Poznan. I år skal følgende artister spille på  festivalen: The Kooks, Acid Drinkers, Joy Division og mange andre, de fleste er fra Polen – noe for alle som vil bli kjent bedre med polsk musikk. Billettene koster 150 PLN. 

AUGUST

Off Festival i Katowice, dato: 7-9.08

Off Festival i Katowice er noe for dem, som liker alternativ musikk. Dette er en fantastisk anledning til å få kjenne nye bander og sangere. Blant dem, som spiller i år er: Acid Arab, Buffalo Daughter, Coals, Lee Gamble, Patti Smith, Run the Jewels og Steve Gunn. Billettpriser starter fra 280 PLN.

 

Tauron Nowa Muzyka i Katowice, dato: 20-23.08

Tauron Nowa Muzyka i Katowice er ofte inkludert i kåringer av mest interessante festivalene i Europa. Dette er også en annen festival i Katowice. Headlineren i årets utgave av festivalen er Autechre som spiller elektronisk musikk. Resten av artister kan dere sjekke på festivalens nettside. Bilettene koster fra 230 til 280 PLN.

SEPTEMBER

Soundrive Fest i Gdansk, dato: 3-5.09

Sist men ikke minst festival heter Soundrive Fest og foregår i vår vakre by, Gdansk. Hvem som skal spille? Glass Animals, All we are, East India Youth og Gengahr. Billettene, som nå koster bare 100 PLN, kan dere kjøpe HER. Man kan kombinere reise til Gdansk med denne interessante festivalen.

 

Skal dere på en av de festivalene vi skrev om? Har dere hørt om alle av dem før?

Agnieszka

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

4 thoughts on “Musikkfestivaler i Polen i Sommer 2015

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top