Rav i Polen

Hvis du spør noen hva han eller hun tenker på når hører “kystbyer”, skulle det sikkert være sjø, sand, skip og havner. Gdańsk, Gdynia og Sopot er slike byene. Mange kommer her om sommeren for å kose seg på vakre strender og ta en hvilepause fra hverdagslivet. Likevel er det flere ting som mange assosierer med dette polske området. Én av dem er rav – forstenet harpiks.

BKDPLqkgqJQ
 
BJu3kY-hPwd

For at rav skal dannes, må harpiksen ende i havet og ligge der i minst 30-50 millioner år! Etter denne lange perioden uten oksygen, og under trykk, forandrer plantesaften seg, og oljeinnholdet reduseres slik at ravet dannes.
 

BHt7ckhD9EH
 
BJiZDrZgFD1

Det finnes mange entusiaster i Polen som hvert år prøver å finne rav på egen hånd. Rav er kostbar og mange prøver å tjene penger på den måten. I Gdańsk og alle polske turistiske kystbyer kan dere finne mange forskjellige suvenirer og smykker laget av rav!

BKqIoPOj4uQ
 
BKoY2MODRxG
 
BJc3-4bjQCA

Hva er mer, mange rav har planter eller små insekter inne i seg selv. Det er ganske uvanlig, så slike ravene er enda mer kostbare.

BKEUOdTAVRk

I Gdańsk finnes det et veldig interessant og stor ravmuse. Det er absolutt verdt et besøk hvis dere reiser til byen! Der kan dere se masse forskjellige rav og interessante ting laget av den. Museet ligger i Targ Węglowy 26 gate og det tar 1,5 eller 2 timer å se alt som er der.

7FkMTrJiPn
 
Q4saQjmKP-

Besøk Gdansk og se denne fantastiske utstillingen 🙂

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top