En minimalistisk plass i Chwaliszewo i Poznań med en pris DNA Paris Design Award 2020

Poznan er en av de vakreste polske byene, tror jeg. Plassen i Chwaliszewo i Poznań ble tildelt under Paris-konkurransen “DNA Paris Design Award 2020” for et av de best utformede offentlige områdene. Dette er den første premien som er vunnet for en plass i Polen. Prisen tildeles for kreative ideer i fem kategorier: Architekture, Interior design, Landscape Design, Graphic Design and Products design. 

Bildet: Pixabay

 

Plassen ble bygget i 2014-2018 og ligger i nærheten av den gamle Koryto Warty-parken. Det er en minimalistisk design i form av en sirkel. Plattformen lar deg slappe av eller organisere piknik. Den har også funksjonene til en tradisjonell bybenk. Du kan betrakte dette stedet som en bakgårdsterrasse, men i et offentlig rom. Prosjektet mottok også hovedprisen til juryen “Polska Architektura XXL” i kategorien “Offentlige rom”, og var i 2019 blant de fem prisvinnere av de best utformede offentlige områdene i en ånd av bærekraftig utvikling.

Bildet: pawelgrobelny.com
Bildet: pawelgrobelny.com

 

Hvem er skaperen?

Paweł Grobelny har designet mange offentlige rom rundt om i verden. Du kan se designene hans i Shanghai eller i hagen til Museum of Applied Arts i Budapest.

Bildet: pawelgrobelny.com

 

Du kan også se et annet prosjekt av Paweł Grobelny i Poznań. City Mirror, som ligger på sidefasaden til Nasjonalmuseet.

Bildet: pawelgrobelny.com
Bildet: pawelgrobelny.com
Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top