Martin av Tours dag – croissanter og gåsedag

I går feiret vi uavhengighetsdagen i Polen, men det er ikke den eneste feiringen av denne dagen. 11. november feirer vi også Saint Martin’s Day.

Bildet: Adobe Stock

 

Saint Martin var en soldat som delte kappen sin med de fattige. Dermed ble han skytshelgen for de fattige og soldatene. Saint Martin’s Day var også slutten på oppdrettsåret i landbruket.

 

 

Wyświetl ten post na Instagramie.

 

Jak na rogale, to tylko do Poznania! 😊 . #rogaleświętomarcińskie #rogalemarcińskie #rogalove #poznań #rogalewpoznaniu #świętymarcin #poznańskirynek

Post udostępniony przez M. (@lifeassheknowsit.pl) Lis 11, 2020 o 4:55 PST

 

Det var en gang store forlystelser i Polen. Den gang ble det spist gjess, ofte bakt, og det ble drukket mye alkohol. På denne dagen bør folk dele mat og drikke med de fattige.

Bildet: Pixabay

 

Noen steder i Pommern holdes det fortsatt høytider, og gåseben forutsier hvordan været blir det neste året.

Bildet: Pixabay

 

Etter min mening er denne dagen først og fremst St. Martin’s Croissants. På denne dagen kan du kjøpe croissanter i forskjellige størrelser i nesten alle konditorier. Croissanter er vanligvis fylt med valmuefrø, marsipan eller sjokolade.

 

Det er verdt å være i Poznań denne dagen. Det er festival, forskjellige parader og konkurranser.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top