Norweska Dolina – en del av Norden i hjertet av Karkonosze

Det finnes et sted i den polske landsbygda, som er fylt med historie og rike tradisjoner. Et hundre år siden var det en landsby, som var hjemmet til Gerhart Hauptmann, en stor germansk forfatter, som senere fikk Nobel-prisen for sine verk. Sammen med broren sin, Carl, nedskrev han mange legender om Karkonosz, fjellåndet av Karkonosze-fjellene. Områdets skjønnheten og naturen  har tryllebundet dem. Dermed er det ikke så overraskende at etter mange år har stedet tiltrekket enda to brødre, Marcin og Jacek Rogoza, som ville dele det med verden. Dette magiske stedet heter Norweska Dolina 🙂

 

 

Norweska Dolina (på norsk: Den norske dalen) er en usedvanlig resort, som består av ni villaer og bekvemmelige leligheter for dem, som verdsetter rom og komfort. Resorten har helt fra begynnelsen prøvd å gjennopprette stedets historie (med en stor suksess), ved å invitere gjester, som henter inspirasjon fra Karkonosze-fjellene – representanter for den kunstneriske boheme. Stedet er besøkt av artister, musikkere, malere og mange kjente polske personer, som journalister og programledere. Konserter, utstillinger og skuespill er blant bare noen få attraksjoner som du kan finne der.

 

Artikkelen på engelsk finner dere HER 🙂

OBS!
Ved å bruke koden norway2019 får dere en spesiell rabatt på resortens nettside 🙂

 

Se hvordan alt ser ut i videoen nedenfor:

 

 

Resortens navn henviser seg til Norge. Norweska betyr «norsk», men dette er ikke den eneste likheten. I begynnelsen av byggearbeidet har grunnleggere oppdaget en hus, som bar preg av den norske arkitekturen! Denne oppdagelsen var en stor inspirasjon for alle villaer, som ble bygget der. Takket være dette har vi en «del av Norge» i Polen 🙂 Ved inngangen til resorten kan vi dessuten observere de vaiende norske flagg!

 

 

Men la oss komme tilbake til resortens omfattende tilbud. Hver av villaene har sin særegen karakter og fascinerer med sitt navn, som er inspirert av gamle norske kirker og yrker, slike som vever eller smed. Hver av dem skiller seg ut med sin farge og sitt interiørdesign. Villaenes interiør består av slike gjenstander, som vikingsmykker, vakre relieffer eller malerier, som er inspirert av Norden. Hver av dem er designet med stor oppmerksomhet på detaljer 🙂 Rodven-villaen spiller dessuten en spesiell rolle. Den var oppkalt etter en kirke i landsbyen Rřdven, som er et middelaldersk tempel – en stavkirke. Villaen er virkelig resortens hjerte 🙂 Inne finner vi en resepsjon, en kafe, et Wellness-område, samt en Holistic SPA, dom skal sørge for deres kropp og sjel 🙂 SPA har et bredt tilbud innen masassjer, peelinger og ansiktsbehandlinger.

Norweska Dolina er et ideelt utgangspunkt for et av de vakreste fjellene – Karkonosze 🙂 Når det gjelder planlegging av turer, både turgåing og sykling, vil kartene som er tilgjengelig i resepsjonen definitivt hjelpe deg. I nærheten av feriestedet finner du mange turistveier og attraksjoner, som Dinosaur Park (550 m) eller Szklarki-vannfallet (3 km). Vi oppfordrer deg til å bli kjent med de omkringliggende skuterutene (kart over de omkringliggende langrennsløyper er tilgjengelig i resepsjonen).

 

 

Leilighetene er mest imponerende, med sine store rom og sitt luksuriøst innredet interiør. Den norske tradisjonen integrerer harmonisk med moderne glassheiser og nettbrett. De moderne bekvemmeligheter lar gjestene slappe av og forenkler kommunikasjonen med personalet.

 

 

«Dragelandet», det store lekeområdet, vil utvilsomt tilfredstille behovene til enhver barn! Dessuten, vil Viking-klubben utvilsomt tiltrekke alle kjennere av alkohol og dataspill -og biljardelskere. Om kvelden pulserer stedet med liv og holder mange konserter og integrasjonsmøter. Snart skal eiere opprette en festivalscene, «Mała Scena Norweskiej Doliny», som skal fremme lokale, unge artister 🙂

 

I tillegg er Norweska Dolina en paradis for dem, som leter etter uvanlige smaker! Cafe Rodven er riket til utmerkede konfektmestere fra Frankrike, som tilbyr deilige kaker, desserter og terter. Kafeen serverer også oryginale brunsjer og lunsjer. Det beste aspektet er likevel Flammkuchen! Denne regionale, elsassiske retten er en blanding av fantastiske ingredienser og overrasker med sin letthet. Det andre stedet som er verdt å nevne er restauranten Piąta Pora Roku (Den femte årstiden). Restauranten er oppkalt etter navnet til eiernes byggefirma 🙂 Kjøkkensjefen er Piotr Benedyk, som serverer elegante, unike matretter. Menyen er inpirert av årstidene og baserer bare på de ferskeste sesongproduktene. Restauranten tilbyr også live-cooking, som er en betagende tillegg til menyen!

 

 

Hele vintertilbudet (som varer fra 10. desember til 31. mars) vedlagte vi nedenfor:

 

 • transport fra Berlin eller flyplassen i Wrocław til Norweska Dolina-senteret (eller omvendt)
 • designleiligheter (størellser fra 41 til 110 kvadratmeter)
 • frukoster i buffetform ( samt en bufet for barn)
 • middag tilberedt av en mesterkokk i restauranten «Piąta Pora Roku» servert opptil klokka 21:00
 • endagsski på skibakker i Harrachov og Jakuszyce
 • 10% rabat på skiskole i Harrachov
 • et vinterprogram for barn
 • en tilgjengelig skiutleie
 • gløgg (for enhver myndig gjest) i Viking-klubben (Klub Wikinga)
 • «Dragelandet» (Kraina smoków) – et klimatisert lekerom samt en utendørs lekeplass for barn
 • ubegrenset avslapping Wellness-området (Strefa Wellness) – en basseng (med en et område for barn), 3 saunaer, jacuzzi, Kneipps hydroterapi og «Båtsmannens bøtte» (wiadro Bosmana). Bassenget har en vidunderlig utsikt!
 • 10% rabatt på retter a’la carte i restauranten «Piąta Pora Roku»
 • 10% rabatt på deilige, hjemlagte kaker og flammkuchen (elsassisk pizza) i Cafe Rodven
 • 15% rabat på alle behandlinger utført i deres «Holistic SPA» (vennligst bestill timen i forhånd via telefon: +48 790 245 403)
 • en velkomstdrink
 • kosmettiker
 • Wi-Fi
 • et underjordisk parkeringshus (hver plass er tildelt til leilighetens nummer)

 

 

Selvfølgelig er alt på norsk! Hvis dere bruker koden fly&skiing, skal alt være tilgjengelig 🙂 Nedenfor finner dere tilsvarende tilbuder i Berlin og Wrocław:

Fly & Ski i Karkonosze Fjellene (Flyplass Berlin)

Fly & Ski i Karkonosze Fjellene (Flyplass Wrocław)

 

Resorten har å tilby en ting til! Dere kan få en høstpakke, som inneholder blant annet verksteder i Julia-glassverket (Huta Julia). Det er en lokal attraksjon, som tilbyr opplæring innen gravering, glassmaling og glassblåseri. Transporten, verkstedene og maten er alt inludert i prisen!
KLIKK nedenfor for informasjon:

Høstopphold med verksted på Glassverket Julia (flyplass Berlin)

Høstopphold med verksted på Glassverket Julia  (flyplass Wrocław)

 

 

Her finner dere hele offerten på engelsk    TILBUDET  🙂

 

 

 

 

Norweska Dolina er et sted fylt av tradisjoner, skapt av personer med en stor lidenskap for historie. Avslapping blir så mye bedre, når man er omgitt av usedvanlig arkitektur, fascinerende historie og kunst. Dette er verdsatt ikke bare av gjestene. I løpet av gallaen «Osobowości i Sukcesy Roku 2018» har brødrene Marcin og Jacek blitt honorert for resortens stor suksess 🙂

 

 

Det eneste man kan gjøre nå er å se dette unike stedet med egne øyne og få selv oppleve den magiske atmosfæren 🙂

 

 

Føl deg fri til å kontakte resorten og få en unik opplevelse i Polen 🙂

Glem ikke rabattkoden norway2019 for å få en enda bedre pris, bare bruk den på resortens nettside 🙂

 

KONTAKT

 

Addresse: Kopernika 9e, 58-580 Szklarska Poręba

Tlf.: +48 75 619 96 00; +48 514 467 067

E-post: [email protected]

Nettside

Nyttige lenker:

Facebook

Instagram

Tripadvisor

Youtube

 

 

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top