Valentinsdag i Polen 2021

I dag er dagen da vi feirer kjærlighet. Vi tilbringer Valentinsdag med våre kjære. Alle tilbringer dagen på en annen måte, og hver idé er god. Valentinsdag i Polen varer ikke lenge, og noen polakker liker ikke denne høytiden. Hvorfor? Og hvordan ser Valentinsdag ut i Polen?

Bildet: Pixabay

 

Valentinsdag varer ikke lenge i Polen. Denne skikken har blitt populær siden 1990-tallet, så bare 30 år gammel. Du kan se hjerter i mange steder. Du kan også kjøpe elementer spesielt for Valentinsdag i butikkene.

 

La oss starte med de unge. Mange skoler arrangerer Valentinsdagpost. Barn forbereder kort (Valentinsdagskort) for folk de liker og kaster dem i valentinsbokser. 14. februar (eller noen dager før eller etter hvis Valentinsdag er over helgen) en person distribuerer kort i hver klasse.

 

Voksne har litt flere muligheter. For to dager siden åpnet hotell, kino, teater og museer igjen. Mange elskere reiser til fjells eller sjø. Andre går på kino eller teater. Noen restauranter fungerer, så noen av dem kan også ha bestemt seg for å spise middag. Andre bestiller mat eller lager det selv sammen.

 

Kjære gir ofte hverandre gaver. Blomster, parfymer eller noe din kjære drømte om. Og også Valentinsdagskort, akkurat som de unge. Det viktigste (selvfølgelig hvis du vil) er å tilbringe denne tiden med din kjære.

 

 

 

Valentinsdag er også litt kontroversiell i Polen. Noen mennesker tror at dette er en amerikansk ferie, og innfødte tradisjoner skal feires. Andre synes de er for kommersielle og tar sikte på å kjøpe mange ting. Andre sier at denne ferien deprimerer single og dermed føles som om de må være i et forhold.

Feirer dere Valentinsdag?

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 729

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top