1. juni- barnas dag

I dag er dagen som alle barn elsker – barnas dag. Skolene arrangerer ulike spill og en sportsdag. Barn har ikke leksjoner da. Det finnes mange attraksjoner utarbeidet spesielt for barn. En spesiell sightseeingrute for barn er utarbeidet i det kongelige slottet i Warszawa. Noen av attraksjonene er også på nettet, for eksempel matlagingsverksteder.

Bildet: Pixabay

Sejm er underhuset i det polske parlamentet. Siden 1994, 1. juni, møtes Sejm av barn og unge (Sejm Dzieci i Młodzieży). De møtes bare en gang i året. Hvert år er det et annet tema som unge snakker om. For eksempel, i 1994 – Krig – en trussel mot en lykkelig barndom, 2000 – Utdanningsreform.

 

 

Før andre verdenskrig ble barnedagen feiret 22. september. Feiringen var også litt annerledes. Barna gikk til kirken og deretter til seremonielle møter på skolen. Først da var det mulig å ha det gøy og gå på planlagte turer.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top