Når er det sønsdagsåpent i Polen? – Kalender 2019

Som mange  av dere sikkert husker, så har det blitt bestemt at det skal være søndags handelforbudt i Polen. Forbudet skal innføres gradvis, så i år har vi hatt to søndager med handel forbud i måneden. Til neste år (2019) skal handel forbudet gjelde tre søndager i måneden. Fra 2020 vil forbudet gjelde alle søndager i måneden med noen få unntak.

Bildet er hentet fra fotolia. 

Vi har lagt merke til at flere av dere begynner å spør om hvilke søndager handelforbudet gjelder i 2019, da dere ønsker å planlegge turen til Polen. Derfor kommer vi men en ny kalender, så dere kan ha en enkel og klar oversikt.

Grønne sirkler betyr søndagsåpent. Røde sirkler betyr stengt (vi har også tatt med høytider som er arbeidsfrie dager som vil da si at butikkene også er stengt)

Regelen er veldig enkel – butikkene holder åpent den siste søndagen i måneden. Unntaket er kun april og desember der det er flere søndager med søndagsåpent slik at folk kan handle til Påske og Jul. 🙂

 

6 kommentarer
  1. Hei! Jeg skal til gdansk 19-23 april, betyr det at butikkene er stengt 19, 21 og 22?☺️

   1. Hei! Butikkene holder stengt 21 og 22 april. Når det gjelder 19 og 20 april så skal alle butikkene holde åpent som vanlig. (Kanskje noen velger å stenge litt tidligere).
    Mvh! 🙂

   1. Hei,
    10 juni er det pinse i Norge derfor er den rød, men i Polen er dette en vanlig dag der butikkene holder åpent. Det er kun røde sirkler på kalenderen som betyr at det er stengt.
    Mvh! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg