Kazimierz Dolny – den koseligste lillebyen i Polen

Kazimierz Dolny er kjent som en av de mest sjarmerende og vakreste småbyene i Polen. Byen ligger ca. 55 kilometer fra Lublin (du kan komme dit fra Oslo med billige wizzair flyforbindelser) og bare ca. 150 kilometer fra Warszawa (les om hvordan komme til Warszawa HER). 

BbFWpIxB3Ku

Denne lille byen (som har mindre enn 4 tusen innbygere) er veldig populært blant artistene (på byens vakre gatene kan du møte mange malere, musikkere eller skuespillere) som danner byens egenartet atmosfære. Kazimierz ligger ved Polens lengste elv – Wisla og er ca. 1000 år gammel. Byen er kjent av sin vakker rennesanse-arkitektur.

Det er best å starte besøket i Kazimierz på torget som er omringet av flotte, gamle bygninger. I kirken på torget finner du et av de eldste orglene i Polen som fortsatt brukes + om sommeren kan du høre på en orgelkonsert. På torget kan du også slappe av og drikke en kopp kaffe i en av flere hyggelige kafeer. 

 

BbJQohcj_0q

Jeg anbefaler også å ta en tur med båt på Wisla – dette er en fantastisk opplevelse særlig ved solnedgang! Du må også besøke slottet som har befinnet seg på en bakke siden middelalderen. Herfra har man fantastisk utsikt over hele byen. Du kan også gå opp på Tre-kors-bakken (Gora Trzech Krzyzy på polsk) og også nyte panorama over hele omgivelsen.

BbHEH3mgX4l

Kazimierz er et fantastisk sted for en romantisk helg eller for en avslappende korttur. I byen finner du gode Spa-hoteller, hyggelige restauranter med kjempegod mat og i nærheten finnes det også flere turstier for de som liker aktiv ferie. 

Asia

 

 

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

One thought on “Kazimierz Dolny – den koseligste lillebyen i Polen

  1. Heia. Lurte bare på om en ting. Dere har skrevet at de har primark i Gdansk? Er det på ett av senterene isåfall hvilken? Eller bare i centrum?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top