Sałatka jarzynowa (grønnsakssalat) er en rett som du kan finne på alle polske fester. Polakker liker å spise det på tradisjonelle bursdager eller på julaften. Dette er en universell salat som er perfekt for enhver festen i Polen. Det er mange oppskrifter på grønnsakssalat/russisk salat. Det kan være litt forskjellige ingredienser i hver region i Polen. Noen gir også egg, løk, hermetiske mais/erter.
Ingredienser:
5 poteter
4 gulrøtter
1 persillerot
½ sellerirot (eller 1 liten selleri)
4-6 syltede agurker
3-5 skjeer majones
1 en teskje sennep
½ hermetikkboks med mais eller erter
salt
pepper
Du bør kjøpe alle ingrediensene i matbutikken. Jeg vet også om en nettbutikk som selger polske produkter. Jeg vil også snart publisere en ostekakeoppskrift (sernik) så du kan kjøpe ostekakeost også 🙂
Slik gjør du:
Vask poteter, gulrøtter, persillerot og sellerirot, men ikke skrell. Kok den i ca 30-40 minutter i saltet vann. Grønnsaker må være myke. Skrell de kokte grønnsakene. Skjær grønnsaker i små terninger. Bland i en stor bolle alle ingrediensene. La erter/mais renne av godt og hell i bollen. Tilsett sennep og majones. Smak til med salt og pepper. Bland alt godt. Du kan endre antall ingredienser. Du trenger ikke legge til mais eller erter hvis du ikke vil.
Hva skal dere spise en grønnsakssalat med?
Grønnsakssalat kan være et tillegg til fisk og kjøtt. Dere kan også spise det med en brød.
Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.