Julemarkeder i Polen 2014

Les om julemarkeder i Polen i 2017 her.

Selv om det er bare september, spør mange av dere om julemarkeder som foregår hvert år i polske byer. I dag skal jeg skrive litt om markeder i Gdansk, Warszawa, Poznan og Wroclaw.

 

Desember er en høytid for julemarkeder, men i noen byer starter de til og med i november! I Gdansk begynner julemarked den 5. desember og tar slutt den 23. Hendelsen skal foregå på Targ Weglowy torget i midten av gamleby. På torget skal de stå masse små treboder og de skal selge julekuler, julelys og stearinlys, keramikk, kristaller og lærvarer. I tillegg til dette blir det mange tilbud på kosmetikk, leketøy, smykker og reginal mat (f.eks. godteri, hjembakte kaker, honning, kjøtt og ost). På stedet skal dere få anledning til å spise vaffler, pierogi, crepes, pannekaker, røkte nøtter, gløgg og varm sjokolade. Ved siden av boder skal de skje mange interessane aktiviteter, men organisatoren ga ikke noen detaljer ennå. Juletre skal tradisjonelt stå på Dluga, ved siden av Neptun fontenen.

 

BN4tLWSjq6o

Julemarked i Warszawa, på Plac Defilad, skjer mellom 28.11.2014 og 1.01.2015. På gata skal dere finne 50 treboder, grill, lekeplass for barna, juletre. Dere skal får kjøpe polske, litauske, tyske og ungarske produkter. En annen julemarked i Warszawa skal ta plass i Zoliborz bydel, på Plac Wilsona, mellom 22.11-22.12. der skal det stå 28 treboder og juletre. Slik som i Gdansk, vi vet ingetnting om julemarkedets detaljer.

 

 

-r1Th7OWLK

I Wroclaw skal dere finne julemarked på Rynek (Torget), det skal starte den 20.11 og slutte 22.12, boder skal være åpne mellom klokka 10.00 og 21.00. Dette markedet er en av de mest berømte i Polen, dere kan være sikre på at det blir mange aktiviteter og attraksjoner.

 

BO214ByAfxA
 
I Poznan  blir det organisert Betlejem Poznanskie, fra 30.11 til 23.12. Dette er en stor julemarked, kulturelle hendelser, konserter osv. De skal også stå treboder med regionale produkter, julevarer osv. I tillegg til markedet skal det arrangøres festival av isskulpturer.
Krakow, Olsztyn, Torun og mange andre byer skal også organisere sine julemarkeder, men de ga ikke noe konkrete opplysninger ennå. Vi skal sikkert skrive om de når flere detaljer blir tilgjengelige.

 

Skal dere besøke Polen i desember? Er dere nysgjerrige hva som skjer på julemarkeder? Jeg anbefaler dem på det sterkeste, de er koselige, fulle av varm juleatmosfære og det er alltid noe interessant å se på 🙂

 

Agnieszka

 

Mer om julemarkeder finner dere her:

Julemrked i Wroclaw

Jul i Polen

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 727

6 thoughts on “Julemarkeder i Polen 2014

  1. Anonym: Hei! Ja, det finnes faktisk ganske mange butikker som selger questbar og lignende. De fleste finner du i kjøpesentrer Galeria Baltycka, Madison, Riviera og vis a vis Galeria Baltycka og en vis a vis Manhattan. Du skal sikkert se dem når du krysser veien i begge tilfeller.

  2. Har du vært på de forksjellige julemarkedene i polen? Hvilke ville du anbefalt? Tenker på warszawa eller gdansk, men greier ikke bestmme meg:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top